image-woman

Dobrodošli

Tina Bončina, dr. med.
Ja sam lekarka, psihoterapeutkinja, instruktorka i predavačica. Prva sam terapeutkinja Logosinteze u Sloveniji. Imam zvanje master praktičara i instruktora Logosinteze.

Dobrodošli

Tina Bončina, dr. med.
Ja sam lekarka, psihoterapeutkinja, instruktorka i predavačica. Prva sam terapeutkinja Logosinteze u Sloveniji. Imam zvanje master praktičara i instruktora Logosinteze.

Novosti

Predavam za družinske zdravnike na 22. Schrottovih dnevih v soboto, 5. septembra, v Cankarjevem domu v Ljubljani https://www.e-medicina.si/schrottovi-dnevi/program

image

E-knjigo “Izgorelost” lahko od avgusta 2020 kupite tudi v elektronski obliki https://www.biblos.si/isbn/9789610700180

image

Organizirala sem delavnico, kjer so se posamezniki lahko naučili uporabe logosinteze za lastne vsebine: https://www.facebook.com/events/163560781028238/

image-left

Usluge

Bavim se individualnom i grupnom psihoterapijom, držim predavanja o temama u vezi sa mentalnim zdravljem, organizujem radionice i seminare za profesionalce i laike.

Psihoterapija

image-card

Ponekad nam može biti teško da se nekom otvorimo. U ambijentu poverenja, vodim Vas kroz Vaše unutrašnje sadržaje sa ciljem da napravite bolje izbore za budućnost.

PROČITAJTE VIŠE

Izgaranje (burnout)

image-card

Previše se dajete u odnosima sa drugima, forsirate se da pružite preko svojih granica, zaboravljate na sebe i svoje potrebe, ne umete da kažete "NE". Međutim, možete da živite i drugačije.

PROČITAJTE VIŠE

Logosinteza

image-card

To je psihoterapijski modalitet koji omogućava da zamrznutu energiju, koja je nastala u traumatskim događajima iz Vaše prošlosti, ponovo vratimo u zdrav tok. Ovo se postiže primenom posebno osmišljene procedure.

PROČITAJTE VIŠE

Prezentacije i predavanja

image-card

Držim predavanja o izgaranju (burnout), ličnom rastu, efikasnoj komunikaciji, timskom radu i drugim temam. Vodim učesnike ka prepoznavanju stresnih situacija u njihovom poslovnom i privatnom životu.

PROČITAJTE VIŠE
left-image

ZAŠTO PSIHOTERAPIJA?

ZAŠTO PSIHOTERAPIJA?

Kada sam radila kao lekarka, smetalo mi je to što medicina posmatra osobu samo kroz telesno. Verujem da je potrebno da na zdravlje gledamo holistički i da lečimo i psihu i telo. Važno je da taj proces lečenja bude za Vas bezbedan i da se obavlja uz pomoć obučenog profesionalca.

image
Profesionalizam
image
Poverljivost
image
Etika

Blog & Novosti

Novi okviri razmišljanja

08-01-2019

Logosinteza

Komentari: 2

Kadar ne moremo spremeniti misli ali dogodkov, si lahko pomagamo tako, da jih pogledamo v novem kontekstu in tako spremenimo okvir...
PROČITAJTE

Anger management ali kaj naj z jezo?

12-02-2019

Pogoste težave

Komentari: 3

Jeza je eno od osnovnih čustev – precej neprijetno, toda evolucijsko nujno potrebno....
PROČITAJTE

Pa če to ni grozno

07-03-2019

Pogoste težave

Komentari: 3

Igra ali ritual, ki s pojavom socialnih omrežij dobiva nove razsežnosti. ...
PROČITAJTE

Knjiga: Izgaranje

Naručivanjem knjige ćete načiniti prvi korak ka istraživanju i osvešćivanju svojih obrazaca i time omogućiti sebi da neke stvari u životu postavite drugačije. Nakon plaćanja računa koji ćete primiti e-mailom, poslaću Vam knjigu na navedenu adresu.

Preporuke

Nina Kožar

Malo sem odlašala z branjem te knjige. Počakati sem hotela, da bo moja glava pripravljena sprejeti vsa opozorila, pa tudi rešitve, ki jih ponuja. Vsem dvomljivcem, ki mislijo, da so si izgorelost izmislile "razvajene lenobe", Tina lepo pojasni procese, ki se v telesu dogajajo med obremenitvami in opozorilne znake, ki jih tako radi spregledamo, pokaže pa tudi pot iz tega labirinta. Izgorelost: Si upate živeti drugače? bi pravzaprav morala dobiti nagrado za poslovno knjigo leta.

IME

Ostaja objektivna, a razumevajoča. Govori o čustvenih vidikih, a ni čustvena. Vsak odstavek zase je poln uporabnih informacij, ne filozofira kar tako, za večje število besed.

Peter Topić (avtor knjige Zasvojenost s seksualnostjo v digitalni dobi)

Knjiga mi je zelo všeč, jasna struktura, obsega celoten fenomen izgorevanja in ne le posameznega področja, strokovna, bogato besedišče in razumljiv jezik. Super! Z veseljem jo bom priporočil svojim klientom.

Zdenka Karneataya (FB)

Odlična knjiga. Na trenutke pa strašljiva, ko ugotoviš da je zapisana tvoja zgodba. Mi je všeč da je napisana preprosto in hkrati strokovno. Absolutno obvezno čtivo.

Nataša Zupanc (Metropolitan)

To je tudi največja odlika tokratne knjige o izgorelosti, ki se ne ustavi pri definiranju problema, temveč ponudi rešitve za že akutne situacije, bralstvo pa spodbudi tudi preventivnemu ukrepanju.Dejstvo je, da v kolikor ne boste še pravi čas ukrepali sami, vas bo na koncu zagotovo ustavilo vaše lastne telo. Ker telo ne laže.

Renate Rugelj (Bukla 151 tudi dala dovoljenje!)

Knjiga je sodobno zastavljen in oblikovan priročnik, ki bralcu v razmislek ponuja tudi splošen seznam dejavnikov, ki vplivajo na kakovost življenja. Avtorica je prepričana, da se z ustrezno spremembo življenjskih rutin, z vzpostavljanjem novih vzorcev dela in počitka, ob pomoči psihoterapevta, ter s spremenjeno prehrano in telesno aktivnostjo, s pogorišča izgorelosti lahko dvignete kot feniks iz pepela.

Simona Bandur (Delo)

» Knjigo je po tistem, ko je o tem tolikokrat pripovedovala, napisala na dušek, v štirih mesecih, torej bistveno hitreje, kot si lahko po njenih izkušnjah opomore iztrošeno telo. «

Ingrid Mager (Dnevnik)

» Knjigo odlikuje kakovosten, mestoma duhovit jezik, avtorica pa spretno in na pravih mestih nemudoma postreže tudi s koristnimi terapevtskimi ter še kakšnimi priročnimi nasveti. «

KONTAKT

image

Adresa

Mirje 6, 1000 Ljubljana

image

Radno vreme

po dogovoru