image-woman

Welcome

Tina Bončina, MD
I’m a physician, a psychotherapist, a trainer and a lecturer. I am the first Master Practitioner and Trainer of Logosynthesis in Slovenia.

Welcome

Tina Bončina, MD
I’m a physician, a psychotherapist, a trainer and a lecturer. I am the first Master Practitioner and Trainer of Logosynthesis in Slovenia.

News

Predavam za družinske zdravnike na 22. Schrottovih dnevih v soboto, 5. septembra, v Cankarjevem domu v Ljubljani https://www.e-medicina.si/schrottovi-dnevi/program

image

E-knjigo “Izgorelost” lahko od avgusta 2020 kupite tudi v elektronski obliki https://www.biblos.si/isbn/9789610700180

image

Organizirala sem delavnico, kjer so se posamezniki lahko naučili uporabe logosinteze za lastne vsebine: https://www.facebook.com/events/163560781028238/

image-left

Services

I do individual and group psychotherapy, I lecture on topics related to mental health, organize workshops and seminars for the professional or lay public.

Psychotherapy

image-card

It can be hard to open up to somebody. In an intimate environment, I guide you through your issues so you can find a better future for yourself.

READ MORE

Burnout

image-card

You give yourself away in relationships, you drive yourself beyond your limits, you forget about yourself, you can't say "NO". But you can live differently.

READ MORE

Logosynthesis

image-card

Is a modality of psychotherapy, that is effective in resolving frozen mental structures by applying a specially designed procedure.

READ MORE

Presentations and lectures

image-card

I lecture about burnout, personal growth, effective communication, teamwork and other topics. I guide participants through identifying stressors at their work and in personal life.

READ MORE
left-image

WHY PSYCHOTHERAPY?

WHY PSYCHOTHERAPY?

When I was working as a doctor, it bothered me that medicine views a person just as a body. I believe that we need to look at health holistically and treat both the psyche and the body. It is important that during the process you are treated safely and professionally.

image
Professionalism
image
Confidentiality
image
Ethics

Blog & News

Novi okviri razmišljanja

08-01-2019

Logosinteza

Komentari: 2

Kadar ne moremo spremeniti misli ali dogodkov, si lahko pomagamo tako, da jih pogledamo v novem kontekstu in tako spremenimo okvir...
READ

Anger management ali kaj naj z jezo?

12-02-2019

Pogoste težave

Komentari: 4

Jeza je eno od osnovnih čustev – precej neprijetno, toda evolucijsko nujno potrebno....
READ

Pa če to ni grozno

07-03-2019

Pogoste težave

Komentari: 3

Igra ali ritual, ki s pojavom socialnih omrežij dobiva nove razsežnosti. ...
READ

The book: Burnout

By ordering a book, you will take the first step towards exploring and becoming aware of your patterns and therefore become able to set some things in life differently. After paying the pro forma invoice, which you will receive by e-mail, I will send the book to the desired address.

Recommendations

Nina Kožar

Malo sem odlašala z branjem te knjige. Počakati sem hotela, da bo moja glava pripravljena sprejeti vsa opozorila, pa tudi rešitve, ki jih ponuja. Vsem dvomljivcem, ki mislijo, da so si izgorelost izmislile "razvajene lenobe", Tina lepo pojasni procese, ki se v telesu dogajajo med obremenitvami in opozorilne znake, ki jih tako radi spregledamo, pokaže pa tudi pot iz tega labirinta. Izgorelost: Si upate živeti drugače? bi pravzaprav morala dobiti nagrado za poslovno knjigo leta.

IME

Ostaja objektivna, a razumevajoča. Govori o čustvenih vidikih, a ni čustvena. Vsak odstavek zase je poln uporabnih informacij, ne filozofira kar tako, za večje število besed.

Peter Topić (avtor knjige Zasvojenost s seksualnostjo v digitalni dobi)

Knjiga mi je zelo všeč, jasna struktura, obsega celoten fenomen izgorevanja in ne le posameznega področja, strokovna, bogato besedišče in razumljiv jezik. Super! Z veseljem jo bom priporočil svojim klientom.

Zdenka Karneataya (FB)

Odlična knjiga. Na trenutke pa strašljiva, ko ugotoviš da je zapisana tvoja zgodba. Mi je všeč da je napisana preprosto in hkrati strokovno. Absolutno obvezno čtivo.

Nataša Zupanc (Metropolitan)

To je tudi največja odlika tokratne knjige o izgorelosti, ki se ne ustavi pri definiranju problema, temveč ponudi rešitve za že akutne situacije, bralstvo pa spodbudi tudi preventivnemu ukrepanju.Dejstvo je, da v kolikor ne boste še pravi čas ukrepali sami, vas bo na koncu zagotovo ustavilo vaše lastne telo. Ker telo ne laže.

Renate Rugelj (Bukla 151 tudi dala dovoljenje!)

Knjiga je sodobno zastavljen in oblikovan priročnik, ki bralcu v razmislek ponuja tudi splošen seznam dejavnikov, ki vplivajo na kakovost življenja. Avtorica je prepričana, da se z ustrezno spremembo življenjskih rutin, z vzpostavljanjem novih vzorcev dela in počitka, ob pomoči psihoterapevta, ter s spremenjeno prehrano in telesno aktivnostjo, s pogorišča izgorelosti lahko dvignete kot feniks iz pepela.

Simona Bandur (Delo)

» Knjigo je po tistem, ko je o tem tolikokrat pripovedovala, napisala na dušek, v štirih mesecih, torej bistveno hitreje, kot si lahko po njenih izkušnjah opomore iztrošeno telo. «

Ingrid Mager (Dnevnik)

» Knjigo odlikuje kakovosten, mestoma duhovit jezik, avtorica pa spretno in na pravih mestih nemudoma postreže tudi s koristnimi terapevtskimi ter še kakšnimi priročnimi nasveti. «

Contact

image

Address

Mirje 6, 1000 Ljubljana

image

Working hours

By agreement